Ùrval från Olsbacken

Den vackra sonen till Mökkur, Ext 8.38 Rid 8.10 Tot 8.28

urval-ext

e. Mökkur frá Varmalæk
u. Dimma från Ekhaga
ue. Hödúr frá Hvoli

Ùrval är en mycket vacker son till Mökkur, totalbedömd till 8,28 och med en exteriörbedömning på 8,38. Han har bl.a. 9.0 för proportioner, 9 för benkvalitet, 8,5 hovar samt 9.0 för pass och 8.5 för spirit, 8 .0 för tölt o galopp. Hans mor är ett bedömt fyrgångssto med stor aktion och bra vilja. Hans morfar Hödúr frá Hvoli hade 9.5 för pass och är i sin tur efter den berömda Nattfari, som var den första islandshästen att få 10 för pass. Ùrval har koulkousstam på moderns sida (se Mökkurs stam här). Mökkur har fått hederspremie för sina avkommor, liksom hans mor, den fantastiska Kolbrún frá Saudarkroki.

Ùrval är en storvuxen kille på 150 cm men lättbyggd med långa ben och bra hovar.  Precis som på sin far och mor växer manen bara mer och mer. Han är riktigt blåsvart i sommarskrud. Han har mycket bra fem jämna gångarter med spets på passen och väldigt stor galopp. Han har mycket tempo i kroppen och de flesta hästar har lite svårt att hänga med när han töltar iväg. Han är otroligt snäll och lättsam att handskas med.

Något för den som söker en vacker hingst, med utmärkt lynne (precis som sin far) som har mycket tempo i kroppen och en bra vilja, lättsam att rida med rena fina gångarter med spets på pass..

Intresserade för betäckning kan kontakta Ylva.

Betäckningsavtal finns att ladda ner här.

urval-galopp

urval-tolt

Kommentarer inaktiverade.