Djuren

Förutom hästarna finns det även andra djur på gården. Hunden Stella är av rasen Fila Brasileiro (brasiliansk mastiff) och är född 2004.

stella

Ylva och Stella
Som nykomling i matte Ylvas famn.

Charlie är född 2006, kom till Fors augusti 2010, och försvann nästan direkt. Efter gediget detektivarbete spårade vi honom till ett närbeläget bostadsområde, dit han sökt sig som icke kastrerad hankatt som förmodligen tyckte utbudet av damer var bättre i bostadsområdet än här på gården där inga vackra kattdamer fanns. Efter mycket gott samarbete med kattvänliga damer i området så lyckades Charlie fångas in och tas hem igen i slutet på oktober. Då hade han blivit både förvildad och tovig i sin annars fina päls. Men nu har han kastrerats, ID-märkts och vaccinerats samt etablerat sig som kontorskatt på stallkontoret, och utvidgat sina vyer runt gården och i stallet. Han trivs som katten!

charlie2

Papegojorna brukade sitta på trappen eller i trädgården och vissla för alla som kom. Linus och Bimbo flyttade till Hagaparken och Fjärilshuset där de numera huserar i en stor voljär och stormtrivs! Claudius fick även han flytta dit först och fick sig en kompis, en blågul ara kille också. Tillsammans blev de ena riktiga blues brothers och terroriserade övriga fåglar och personalen, så de har numer flyttat Söderöver till en djurpark och har betydligt större område att flyga runt på tillsammans med andra arakompisar!

linus    claudius
Linus till vänster och Claudius till höger

bimbo
Bimbo

Kommentarer inaktiverade.